Na pochod dobrej nálady sa už prihlásilo asi 500 turistov

19.06.2008 Stará Ľubovňa

Červený Kláštor 19. júna (TASR) - Pieninský pochod dobrej nálady, ktorý pripravuje občianske združenie Zamagurie na sobotu 21. júna, má medzinárodný rozmer.
Na tretí ročník turisticko-recesistického podujatia s dôrazom na propagáciu regiónu, sa už prihlásilo asi 500 účastníkov predovšetkým zo Slovenska a Poľska.
\"Je to vlastne recesistický pochod dobrej nálady. Začíname na pltníci v Majeroch a končíme v rekreačnom zariadení v Červenom Kláštore. Na trase bude osem zastávok a na každej z nich musí účastník vypiť jedno pivo alebo kofolu. No a tí, ktorí to zvládnu, sa dostanú úspešne do cieľa cesty, kde sa začne Pieniny fest s bohatým hudobným programom, \" priblížil podujatie starosta Červeného Kláštora Štefan Džurný.
Spresnil, že pochod je medzinárodný nielen kvôli účasti zahraničných turistov, ale tiež preto, že 8,5 km trasa povedie po slovenskej i poľskej strane. \"V Červenom Kláštore prejdeme lávkou cez rieku Dunajec do poľskej obce Szromowce Niźne, kde bude taktiež jedna zo zastávok, \" spresnil starosta. Podľa neho predchádzajúce dva ročníky podujatia boli veľmi dobré a s hojnou účasťou turistov so zmyslom pre humor a dobrú zábavu.
Príprava tretieho ročníka medzinárodného Pieninského pochodu dobrej nálady v súčasnosti vrcholí. Organizátori informovali, že na Pieniny feste vystúpia hudobné skupiny Karavana, Vidiek s Jankom Kuricom či Starmánia. Zúčastnení okúsia aj pohostinnosť severných susedov, keďže v tomto roku sú pripravené dve zastávky na poľskej strany rieky Dunajec.
Podrobnosti o podujatí záujemcovia nájdu na internetovej stránke www.pochod.sk. Podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, na pochod sa aj tentoraz treba vopred prihlásiť.
 

Vyberte región